Ongelooflijk maar waar: communicatiewerk in Laos

Honger naar Beeld, Tekst en Bewustzijn

Laos! Ik ga in 2016 naar Laos. En niet zomaar op vakantie. Ik ga naar dit bijzondere land voor een ‘Learning Journey’, een maatschappelijke leerwerkreis van ruim twee weken. Mogelijk gemaakt én bekostigd door Yacht. Geheel georganiseerd door People4Change. Ongelooflijk, maar waar. 

Wat een voorrecht om naar dit bijzondere, nog vrij onderontwikkelde, boeddhistische land af te mogen reizen om daar m’n (communicatie)vak uit te oefenen. En dat voor een maatschappelijke organisatie die met z’n programma’s en werkzaamheden het land en de bevolking dient! Bovenstaande klinkt als een slecht-geformuleerde reclameboodschap, maar ik moet m’n verhaal en enthousiasme toch echt even kwijt. Excuses voor de vele uitroeptekens én accenten ;-).

Laos: Laos heeft ruim 6 miljoen inwoners en ligt tussen Myanmar, Vietnam, Cambodja en Thailand, aan de (rivier) Mekong. De hoofdstad is Vientiane. Ruim 65% van de bevolking is boeddhistisch. ພາສາລາວ is de officiële taal (eh, vertaald: Laotiaans; zie voor de grap het alfabet). Laos…

View original post 591 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s