Enthousiasme-update en wake-up-call

Ja, je leest het goed, een ‘enthousiame-update’. Omdat zélfs nu nog, drie jaar na lancering van mijn persoonlijke wervingscampagne, veel positieve effecten merkbaar zijn. Honger naar Tekst, Beeld en Bewustzijn | Wendyext (wendyext.nl)Dat gun ik iedereen! Tenminste, iedereen die bereid is om naar zichzelf te reflecteren, zich durft te presenteren en daar ook (zelf) tijd en aandacht aan wil schenken. Ik wil dan ook via deze campagnesite en via workshops/presentaties (op aanvraag) mijn kennis delen.

Nee, in deze tijd is het (zacht uitgedrukt) niet makkelijk om een baan te vinden. En zeker niet wanneer je ‘gewoon een goede, harde werker’ bent, die er niet van houdt om zichzelf in de spotlights te zetten, laat staan ‘iets met social media  te doen’.

Maar ja, bekijk het vanuit werkgeversperspectief: (bijna) alle werkgevers zoeken iemand die:

  • op inhoud en vaardigheden geschikt is voor de baan
  • sociaal (vaardig) is en goed kan samenwerken (is het niet met het team, dan wel met ‘de baas’)
  • zelfbewust is (is wat anders dan zelfvoldaan) en regie neemt over z’n eigen werk en loopbaan
  • …’een visitekaartje’ is voor het bedrijf (of je nu secretaresse bent of productiemedewerker).

Solliciteer je vervolgens met een standaard brief en puur-informatief CV (waarmee ze overspoeld worden), dan kóm je er niet. Helaas. Maar wel realistisch.

Mijn ervaring is dat werkzoekenden vaak een onzeker (of té zeker) zelfbeeld hebben en het optelsommetje hierboven niet kunnen maken. Jammer; voor werkgevers (ze lopen vaak goede kandidaten mis – waarvoor tegenwoordig vaak een ‘gevalletje ego’ in de plek komt) , maar vooral voor de werkzoekende zelf.

Mijn advies:


…laat die (on)zekerheid los

…word trots op wat je kunt (én voor anderen betekent en kunt betekenen)

…krijg meer inzicht in jezelf gebruik daar vooral vrienden, familie en oud-collega’s voor)

…en stap uit je (veilige) schil, uit de onzichtbaarheid.

Oja, en over social media: klinkt voor sommigen (nog) eng… maar weet dat jij zélf bepaalt wat je op bijvoorbeeld LinkedIn en Twitter zet. En weet ook dat je niet direct actief mee hoeft te doen. Je kunt ook eerst ‘gluren bij de buren’: maak een account aan, ga mensen en bedrijven ‘volgen’ en kijk wat daar gebeurt. Een eerste stap.

Tot slot…

Zelf werkzoekend? Bekijk bijvoorbeeld eens m’n social media-pagina’s (via de knoppen rechts) voor wat inspiratie. En voor werkgevers: benader me gerust eens voor meer informatie over bijvoorbeeld een presentatie of workshop.

PS wat ik hierboven schrijf is ook van toepassing wanneer je (nog) niet om werk verlegen zit. Het is belangrijk om in jezelf en je ‘imago’ op de arbeidsmarkt te (blijven) investeren.


2 replies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s